“Take your Chance, Be the Change!”, pentru o noua generatie de jurnalisti!

“Take your Chance, Be the Change!” este un proiect ce se adreseaza tinerilor jurnalisti sau studentilor ce isi construiesc o cariera in acest domeniu. Conditia principal este sa isi doreasca sa devina parte din scopul nostru, de a crea o noua generatie de tineri jurnalisti Europa-Afica, pentru a promova o cultura a pacii.

Pentru a alege cei mai potriviti 24 de participanti din 16 tari din Europa si Africa va avea loc un proces laborios de selectie a carei prima etapa se va desfasura in tara de provenienta a fiecaruia.

Liga pentru Educatie, Cultura si Sport, LECS recruteaza pentru Romania in perioada 5 decembrie 2010-5 ianuarie 2011, urmand ca apoi selectia finala sa fie realizata de catre EPTO, The European Peer Training Organisation.

Cei alesi, vor fi anuntati pe data de 21 februarie pentru a participa la un Training of Trainers in Kigali, Rwanda, unde vor:

  • constientiza rolul pe care media il are in raspandirea prejudecatilor si stereotipurilor;
  • constientiza propriile prejudecati si stereotipuri;
  • face schimb de experienta si cunostiinte din domeniul media, ONG si educatie non formala;
  • dobandi abilitati de a multiplica cele invatate pentru persoanele din tarile de provenienta.
  • pune bazele unor noi proiecte si parteneriate pe termen lung cu alte organizatii din Europa si Africa.

De ce am ales Kigali?
Genocidul din Rwanda este un eveniment contemporan, inca prezent in memoria fiecaruia. De aceea consideram Kigali o oportunitate exceptionala pentru trainerii nostri de a facilita constientizarea participantilor asupra impactului, daunelor oribile si consecintelor dramatice pe care stereotipurile si prejudecatile le pot avea asupra comunitatii si cum media poate contribui la asta.

Cum vom face asta?
Ne-am propus sa determinam schimbari in media, deci cum altfel decat prin media? De aceea vom folosi tehnologiile de informare si comunicare si media pentru a disemina realizarile proiectului, printre care enumeram o retea de jurnalisti si organizatii Europa –Africa, un site official, un blog realizat de participanti, training-uri realizate de participanti pentru a produce un efect de bulgare de zapada in tarile lor de provenienta si scurte documentare ce vor fi promovate in Europa si Africa, in peste 16 tari.

Acest proiect este finantat in proportie de 80% de Comisia Europeana, fiind deschisi si pentru alte sponsorizari si colaborari media cu cei care doresc sa ne sprijine in cauza noastra.

Detalii pe www.lecs.ro si pe www.takeyourchancebethechange.com


Reclame