Concurs de dezbateri pentru tineri

“De ce rămânem sau de ce plecăm din România!?”, ““Mai are România valori!?”, “Sunt oare tinerii anului 2010 incapabili de performanţă!?”, “Tinerii cu performanţe sunt sau nu recunoscuţi în România!?” sunt întrebări și probleme care îi preocupă pe tineri și, la care mulți dintre ei, încearcă să găsească răspunsuri.

DEZBATE ROMÂNIA” este cadrul în care aceste teme, precum și altele referitoare la situația socio-politică actuală a României, vor fi dezbătute de tineri, de fiecare dată, cu argumente pro și contra. Conceput sub forma unui concurs, proiectul „DEZBATE ROMANIA” încurajează cultura dezbaterii și oratoriei în rândul tinerei generații. 

Concursul se va desfășura, în prima etapă, sub forma unei serii de patru dezbateri la care vor participa studenţi, din orice an de studiu, indiferent de forma de învăţământ (zi/învăţământ deschis la distanţă). În cadrul fiecarei dezbateri vor exista două echipe, (fiecare formată din 5 membri, studenți ai aceleiași facultăți), una afirmatoare şi una negatoare care, în funcție de calitatea sa, va argumenta în sprijinul sau împotriva ipotezei propuse spre dezbatere. 

Argumentele tinerilor vor fi auzite în luna decembrie, chiar în Palatul Parlamentului! În etapa a doua, in finală, vor intra, în funcție de punctajul obținut, 2 din cele 8 echipe înscrise în concurs. Doar una din cele doua echipe va castiga premiul in valoare de 1.000 de euro. Toţi participanții din concurs vor primi diplome şi premii constând în enciclopedii şi cărţi de specialitate şi/sau beletristică.

Premiu special: reprezentanții echipelor finaliste vor fi invitați în emisiunea “Nimic important”, realizată de Lucian Mândruță, difuzată pe postul de televiziune Antena 2 și vor participa la o dezbatere pe o temă anunțată.

Fiecare dezbatere va fi evaluata de un juriu condus de specialistul în comunicare, Lucian Mândruță. In cadrul finalei concursului, care va avea loc in luna decembrie, din juriu vor mai face parte si personalități ale lumii academice și cunoscuți formatori de opinie.

Pentru inscriere este necesar o aplicatie la adresa de email inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro care va contine: numele echipei, numele participantilor, varsta, facultatea, date de contact, o scurta prezentare de ansamblu, a echipei si cate o argumentare pro şi contra a ipotezei “Tinerii anului 2010 sunt incapabili de performante” (de max 1.000 caractere).

Rezultatele selecţiei echipelor şi calendarul dezbaterilor vor fi anunţate pe data de 5 noiembrie 2010, pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Reclame