Dezbatere cu jurnalisti din Europa

ASJC va invita vineri, 21 mai, de la 15:00 la 17:00 la o dezbatere publica cu o echipa de jurnalisti din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria si Franta de la cafebabel.com. Conferinta este organizata de cafebabel.com, in colaborare cu Programul de Master al Facultatii de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si face parte din proiectul EU Crisis on the Ground.

Se vor dezbate teme legate de Politici si Institutii Europene si probleme actuale pentru tinerii din Romania. Cateva dintre intrebarile care au dus la organizarea acestui eveniment pe timp de criza sunt: Cine vorbeste de Romania? Care este viitorul tinerilor azi ? Cum se pot ei implica mai activ pentru a fi ascultati de politicieni? Este criza reala sau doar vorbim de ea? Care este rolul jurnalistilor si comunicatorilor din media in contextul curent?

Dezbaterea va avea loc la Academia de Studii Economice (ASE), Cladirea Virgil Madgearu, Calea Dorobantilor 15-17, sala 2013 (parter).

Vrei sa faci mai mult decat sa participi?

Trimite gandurile tale referitoare la intrebarea “De ce ar fi tinerii din Romania interesati de tema crizei economice si sociale?” si ideea ta poate fi publicata pe site-ul www.cafebabel.com! Nu uita sa precizezi varsta si rezidenta actuala la adresa atunci cand trimiti parerea ta pe bucharestcafebabel@yahoo.co.uk. Deadline: 20 mai 2010.

Mai multe despre dezbatere

Proiectul intitulat EU Crisis on the Ground aduna impreuna jurnalisti de la cafebabel.com si publicul local. Jurnalisti din cele 4 colturi ale Europei se reunesc in Bucuresti pentru a analiza, investiga, raporta si compara, oferind o perspectiva europeana reala vizavi de sperantele si temerile celor din acest oras fata de impactul UE in sens larg (locuri de munca, costul vietii, imigratia, cultura…), pornind de la contextul prezent al crizei financiare si economice.

Dezbaterile locale au un rol important in acest cadru, oferind puncte de vedere si prilej de dezbatere al chestiunilor de actualitate pe plan local pe care jurnalistii le vor exploata la nivel european. Europa nu e doar la Bruxelles. Europa e in primul rand reprezentata de toate orasele, regiunile, suburbiile sale. Bucurestiul se alatura comunitatii europene a oraselor care gazduiesc dezbateri similare deschise unui public tanar inteligent.

Reclame