Premiul Jurnalistul Anului European 2010

Premiul Jurnalistul Anului European (AE) 2010 a fost creat de Comisia Europeana pentru a oferi sprijin si recunoastere jurnalistilor care prin munca lor contribuie la sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica saraciei ai excluziunii sociale, cat si la o intelegere mai larga a acestor fenomene.

Competitia este deschisa jurnalistilor din presa scrisa, online si audiovizual care au articole publicate sau reportaje difuzate ce abordeaza problema saraciei si a excluziunii sociale in Uniunea Europeana. Articolele sau reportajele trebuie sa fie publicate sau difuzate intre 1 octombrie 2009 si 31 august 2010 de catre o organizatie media care are sediul intr-unul din cele 27 de state membre ale UE, Islanda sau Norvegia.

Participantii pot trimite un numar maxim de trei articole sau reportaje si se pot inscrie individual sau in echipe de maximum 5 persoane. Se vor acorda premii in bani la nivel national si european. Laureatii competitiei europene vor fi anuntati in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Bruxelles, pe 17 decembrie 2010.

Data limita pentru trimiterea lucrarilor este: 31 august 2010

Mai multe informatii: http://www.2010againstpoverty.eu/journalistaward

Reclame