Burse Milena Jesenska pentru jurnalisti

Institutul pentru Stiinte Umane din Viena a initiat programul de Burse Milena Jesenska, care ofera jurnalistilor din Europa, inclusiv celor romani, din presa de print, TV si online, o pauza de trei luni de la programul normal de lucru, pentru a realiza cercetari exhaustive pe un subiect la alegere, de relevanta europeana. Programul se adreseaza jurnalistilor cu experienta in acoperiea domeniului cultural, termenul „cultural” acoperind in acest caz o varietate de domenii artistice si intelectuale si este sprijinit de Fundatia ERSTE.

Jurnalistii selectati vor beneficia de o bursa de 7.630 de euro, un birou dotat cu acces la e-mail si internet, instrumente de cercetare disponibile in cadrul Institutului si alte resurse folositore in Viena. De asemenea, in cadrul programului se ofera o suma de pana la 1.820 de euro pentru deplasari in scopul cercetarii in tarile din vecinatatea Austriei. Candidatii la Bursele Milena Jesenska trebuie sa aiba cativa ani de experienta in jurnalism.

Sursa: severinnatalia.wordpress.com

Deadline-ul pentru aplicatii este 9 aprilie 2010.
Documente pentru aplicatii:
– formularul de aplicare – poate fi descarcat de pe site – aici – sau solicitat prin fax (0043 13 13 58 30) ori email (fellowships@iwm.at);
– o propunere de proiect bine structurata, scrisa in limba engleza, care sa nu depaseasca trei pagini;
– un CV în limba engleza.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul Institutului.
Sursa: etajul6.ro
Reclame