ASJC Romania merge la lansarea „O iubire a lui Swann” | Marcel Proust

librarie.net

„O iubire a lui Swann”, de Marcel Proust | Foto: librarie.net

Mâine echipa ASJC România participă la lansarea cărții „O iubire a lui Swann” a lui Marcel Proust, cea mai recentă apariţie din Colecţia Cotidianul, unde vor vorbi Mircea Cărtărescu, Alex Leo Şerban, Irina Mavrodin, Ioan T. Morar şi Cristian Teodorescu.

Invitația a venit de la Ioana Vicol, PR Cotidianul, care ne-a contactat cu speranța de a aduce studenții față în față cu literatura. Am acceptat bucuroși invitația și o lansăm, la rândul nostru, mai departe.

Așadar – studenți FJSCiști (și nu numai) din toate colțurile facultății, haideți maine, de la 19.00, la Cărturești, să stăm de vorbă cu niște autori celebri, să ne cunoaștem și să ne alegem cu o carte numai bună de adăugat în bibliotecă. Dacă ajungeți pe acolo căutați echipa ASJC România. Ne veți recunoaște după fețele prietenoase 🙂

.

Postăm aici textul inițial al invitației venită de la Ioana Vicol:

Despre iubire, la un ceai şi o madlenă

Mircea Cărtărescu, Alex Leo Şerban, Irina Mavrodin, Ioan T. Morar şi Cristian Teodorescu vorbesc despre iubire cu cititorii Colecţiei Literatura Cotidianul marţi 18 februarie de la orele 19.00 la librăria Cartureşti. Vino la o întâlnire cu o carte mare, „O iubire a lui Swann” a lui Marcel Proust, cea mai recentă apariţie din Colecţie, ceai şi, bineînţeles, mult dichis.

Iubire, obsesii, fixaţii iraţionale venite din gelozie, atracţii mai mult sau mai puţin explicabile şi suferinţe care, spunem noi, nu pot veni doar din iluzii. Toate acestea, în atâtea nuanţe, atât în înaltele cercuri ale societăţii franceze din trecut, aşa cum ne povesteşte Proust, cât şi în poveştile noastre personale.
Dar, vorba lui Proust, „fiecare cititor este, atunci când citeşte, propriul său cititor. Opera scriitorului nu este decât un fel de instrument optic pe care îl oferă cititorului pentru a-i permite să discearnă ceea ce, fără acea carte, nu ar fi văzut poate în el însuşi.

Te aşteptăm şi pe tine, cititor (sau nu) îndrăgostit (acum sau cândva)! Vino să vorbim despre dragoste! O discuţie la un ceai oferit de Librăria Cărtureşti. Dacă mai ai nevoie de un alt pretext, l-am pregătit: celebra madlenă proustiană.

Reclame