„Getting Entrepreneurial” cu Larry Farrel

Am fost astazi la trainingul tinut de Larry Farrel, specialist in antreprenoriat, cu 20 de ani de experienta la cel mai inalt nivel si care are cu adevarat pasiunea de a impartasi cunostintele sale despre acest domeniu. Acest training a existat datorita Junior Achievments, care s-a ocupat de organizarea lui.

Incep prin a spune ce nu mi-a placut, ca e si aici de invatat: Nu s-a inceput la timp, au intarziat vreo 10 minute pentru ca nu s-au asigurat daca instrumentele tehnice functioneaza asa cum trebuie. Mai exact, videoproiectorul nu proiecta culoarea rosie, prin care erau reprezentate o parte dintre lucrurile din prezentarea ppt a lui Larry, fapt pentru care numele unor experti si niste date nu au putut fi vizibile in prezentare. Mi s-a parut destul de nashpa fata de un om de asemenea renume precum Larry Farrel.

Acum ce mi-a placut:
Omul e intr-adevar tare, are darul de a vorbi si de a te face sa-ti placa sa il asculti (i-am si analizat discursul acuma dupa ce am invatat la TOT cum trebuie sa fie un discurs :D). Trainingul s-a numit „Getting Entrepreneurial”, la fel ca una dintre cartile lui, care tocmai a fost tradusa si care este acum disponibila si in romana. Ne-a vorbit despre ce iti trebuie ca sa devii antreprenor si ce anume trebuie sa ai in vedere ca sa iti dezvolti afacerea si sa ajungi sus.

Unul dintre elementele care mi-a ramas in minte este acela ca pentru a avea o afacere de succes, care sa continue sa aiba succes si dupa ce tu te retragi/pensionezi/whatever, trebuie ca oameni care vrei sa te inlocuiasca sa aiba spirit de antreprenori, nu de manageri. Si asta pentru ca managerii stiu doar sa mentina nivelul, sa conduca, dar nu sa aduca profit si sa dezvolte.
Pentru asta trebuie insa sa faci si eforturi pentru a transmite entuziasmul tau celorlalti (angajatilor), iar cea mai buna modalitate este exemplul personal. Evident, primul lucru care mi-a venit in minte odata cu aceste idei a fost ASJC-ul si oamenii din el. Trebuie sa ne motivam reciproc, sa le spunem si celorlalti atunci cand facem ceva misto si sa ne laudam in the good way, adica sa le arati celorlalti ce misto e sa faci aia si aia, ce-ai castigat si ce avantaje ai obtinut, cum te-a dezvoltat pe tine acel lucru.

In acest context, cred ca trainingul de ieri ar fi fost mai „productiv” pt ASJC pt ca era fix pe Corporate Entrepreneurship. Dar si putinul acesta pe care l-a relevat Larry in prezentarea lui (referitor la organizatii), pentru mine a fost cu adevarat an assessment.

Acest training a avut mare valoare pt mine in contextul in care m-am inscris la programul de mentorship in antreprenoriat, organizat de JCI Bucuresti, si la care astept raspunsul daca am trecut sau nu in a 3-a etapa, adica daca sunt the lucky winner of a mentorship! 🙂

Va las in acelasi spirit motivational si va urez un super weekend!
Mihaela.

Reclame

2 comentarii on “„Getting Entrepreneurial” cu Larry Farrel”

  1. Mihaela spune:

    Asa deci ce, Traian?