Studii in Europa şi Dialog Intercultural – workshop

ASJC Romania participa la workshopul „Studii in Europa şi Dialog Intercultural”, organizatia fiind reprezentata de Denisa Nica, vice-presedintele ASJC.

Mai multe informatii despre eveniment mai jos:

Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti
şi
Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti

organizează workshopul cu tema “Studii in Europa şi Dialog Intercultural”

care va avea loc miercuri, 5 noiembrie, orele 14.30, la sediul Biroului de Informare al Consiliului Europei: strada Alexandru Donici, nr. 6, sector 2, Bucureşti.

In 2008, Anul Dialogului Intercultural, Consiliul Europei a lansat “Carta Alba a Dialogului Intercultural” pentru a determina o intensificare a dialogului intercultural ca instrument de promovarea a inţelegerii, reconcilierii şi toleranţei, de prevenire a conflictelor şi de asigurare a integrării şi coeziunii în societate.

Intâlnirea va avea ca scop dezbaterea importanţei dialogului intercultural şi a recomandărilor Cartei Albe, precum şi a modului in care studenţii percep şi se confruntă cu diferenţele culturale, cu precădere în cazul studiului în celelalte state europene.

La intalnire vor participa:

– dna. Sandra Pralong, Ambasador in Romania al Anului Dialogului Intercultural,
– dna. Mariana Niţelea, directoare a Biroului de Informare a Consiliului Europei la Bucureşti,
– dna. Madalina Paxaman, coordonator al Centrului de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti,

alături de reprezentanţi ai organizatiilor studenţeşti AIESEC, Asociaţia Studenţilor la Jurnalism şi Comunicare, studenţi ERASMUS şi de alţi studenţi de la facultăţile din Bucuresti.

Evenimentul se inscrie în seria întâlnirilor pe care Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS le realizează cu ocazia Anului Dialogului Intercultural si care isi propun informarea publicului tanar despre oportunitatile oferite de Uniunea Europeana.

Reclame