Newsletter ASJC – mai 2008

Sumar:

Legalizarea ASJC
ASJC este membru observator ANOSR si reprezentat in board
S-a incheiat CheFest 2008
National – HR Emotion
International – YouthPhotos
International – EYP GA in Barcelona (14-20 iunie)
International – Bulgaria – Provocations of European Citizenship
International – IsWint, Timisoara – iulie 2008 / proiect european

Legalizarea ASJC
Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare exista legal! Avem hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila de infiintare, iar statutul nostru este disponibil pe blog la categora About. ASJC este membru observator al European Youth Press (EYP) din aprilie 2007 si a aplicat pentru a deveni membru al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) in februarie 2008.

ASJC este membru observator ANOSR si reprezentat in board
ASJC a primit, pe data de 1 iunie 2008, anuntul oficial potrivit caruia este membru observator al Aliantei Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR)! Astfel, ASJC se alatura celor 58 de organizatii studentesti din intreaga tara reprezentate la nivel national de aceasta federatie. In acelasi timp, Denisa Nica, vice-presedintele ASJC, va asigura interimatul in functia de vice-presedinte pe PR al ANOSR.

S-a incheiat CheFest 2008
Festivalul CheFest 2008 a ajuns la final! A doua editie a evenimentului, desfasurata anul acesta, a fost organizata de 11 asociatii studentesti din Capitala membre ANOSR, printre care si ASJC.

ASJC a gestionat relatiile cu presa in cadrul festivalului care a cuprins un concert, expozitie foto, competitii sportive de streetball, tenis de picior, concursuri de whist, sah si go, intreceri in carucioare de supermarket si o petrecere de final. CheFest s-a incheiat cu o dezbatere menita sa incurajeze participarea tinerilor la vot, in urma careia a fost redactat un document numit “Examen pentru Primarie”, ce cuprinde cele 10 cerinte ale tinerilor bucuresteni adresate candidatilor la Primaria Capitalei si la primariile de sector.

Proiectul national HR E-motion
ASJC participa la conturarea proiectului HR E-motion! HR e-motion este un experiment prin care reprezentanti ai 10 asociatii studentesti vor cultiva o comunitate de practici pe tema resurselor umane in organizatiile studentesti. Comunitatea este sustinuta de o platforma on-line rezultata din integrarea mai multor instrumente web2.0. Din partea ASJC la acest proiect participa Mihaela Georgescu.

Proiectul international YouthPhotos.ro
ASJC lucreaza la lansarea platformei YouthPhotos.ro, parte din proiectul european YouthPhotos.eu, implementat in toate tarile reprezentate in European Youth Press. Pentru varianta romaneasca a platformei, Alexandra Mihale, membru ASJC, coordoneaza proiectul in colaborare cu studentii pasionati de fotografie. In curand site-ul va fi disponibil la adresa http://www.youthphotos.ro.

ASJC la Barcelona – EYP GA (14-20 iunie)
ASJC este membru observator al European Youth Press (EYP) din aprilie 2007, de la Adunarea Generala a EYP din Budapesta. Anul acesta, la Adunarea Generala de la Barcelona, ASJC va aplica pentru a deveni membru deplin. Intre 14 si 20 iunie 2008 au loc Congresul “Start It” si Adunarea Generala anuala (GA) a European Youth Press. La GA vor participa, ca reprezentanti ai Romaniei, Carmen Paun, presedintele ASJC, si Denisa Nica, vice-presedintele AJSC.

Proiect international – ASJC in Bulgaria pentru “Provocations of European Citizenship”
ASJC impreuna cu Association Youth Media Network Bulgaria vor participa la Sofia (22-26 iulie 2008 ) la proiectul international “Provocations of European Citizenship”. Pentru eveniment Romania va avea 12 delegati din partea ASJC, printre care participanti de la Cluj, Timisoara si Bucuresti.
Inainte de eveniment ASJC va produce, impreuna cu partenerii de la Sofia, revista Youth Media, editata de Denisa Nica, vice-presedintele ASJC (din partea Romaniei), in varianta online si print. Revista abordeaza teme de interes pentru “young media makers all across Europe” si sunt preferate subiectele despre tinerii romani, despre dorintele, problemele si aspiratiile acestora. Cei interesati sa scrie materiale pentru publicatia europeana de eveniment Youth Media sunt invitati sa trimita un mail la asjc.bucuresti [@] yahoo [.] com pana pe 4 iunie 2007.

Proiectul international IsWint, Timisoara – 21-30 iulie 2008 / proiect european
La festivalul international IsWint (www.iswint.ro) care va avea loc la Timisoara intre 21 si 30 iulie 2008, ASJC este prezenta pentru organizarea si sustinerea a doua workshopuri:
– workshopul Write it Right (jurnalism) – sustinut de Carmen Paun, presedintele ASJC, si Florin Ionescu, membru ASJC
– workshopul The World through your Eyes (fotografie) – sustinut de Alexandra Mihale, coordonatorul departamentului Foto al ASJC
Evenimentul intruneste participanti din mai multe tari europene si de pe alte continente.

Vrei sa te abonezi la newsletter-ul ASJC? Scrie-ne un mail la asjc.bucuresti [@] yahoo [.] com cu subiectul “abonare newsletter asjc” si vei primi, luna de luna, ultimele noutati despre organizatia noastra!

Reclame