Bienala Internationale de Gravura Experimentala 2008

Se deschide la Bucuresti pe 29 martie, la ora 16 si aduce nou un concept pe care cel mai bine il defineste poetul Dan Mircea Cipariu pe site-ul evenimentului:

Intr-o lume marcata de consumism, de dictatura noilor tehnologii ale informatiei si ale comunicarii, de dictatura cotei de audienta si de dictatura tabloidizarii aspectelor intime ale vietii, putem fi o altfel de masura propunand matrite de idei si spirit. Aceasta idee a matritei care naste nevoia de comunicare cu Celalalt si nevoia de a sonda interioritatea ne-au dat motivatia de a sprijini o Bienala de matrite stilistice din 32 de tari ale lumii.

Acelasi lucru este explicat si de Mihai Zgondoiu, artist vizual&curator:

„A III-a editie a Bienalei Internationale de Gravura Experimentala 2008 […] demonstreaza ca limbajul gravurii este actual si multicultural in arta vizuala contemporana internationala.

De ce ne-ar interesa, ca viitori jurnalisti si/sau comunicatori, acest lucru? In primul rand pentru ca este un eveniment cultural original care merita atentia presei. Iar apoi pentru ca aduce in discutie ideea unei identitati culturale din domeniul artei. Pentru ca e la moda conceptul, pentru ca mizeaza pe dialogul deschis si diversitatea culturala in arta, doua dintre trendurile cu care lucreaza europenizarea. Cu atat mai mult cu cat evenimentul se desfasoara in anul dialogului intercultural la nivel european.

Reclame